Întrebări frecvente (FAQ)
Marca MOON aparține companiei MOON POWER GmbH și este interfața potrivită pentru toate aspectele legate de mobilitatea electrică. Vă rugăm să ne trimiteți solicitările dumneavoastră la adresa moon(kwfat)porsche(kwfdot)ro
Pentru a vă putea utiliza fără bătăi de cap automobilul electric sau hibrid, aveți nevoie doar de opțiunea potrivită pentru încărcare. Alături de cablul de încărcare ce face parte din dotarea standard a multor autovehicule electrice, pentru o soluție sustenabilă, se recomandă, de exemplu, instalarea unui wallbox POWER.
Puterea de încărcare a automobilului electric depinde de așa-numitul on-noard-charger (OBC) al respectivului automobil și se încadrează între 2,3 și 22 kW, în funcție de model.
Pentru Volkswagen e-Golf, de exemplu, avem următoarele valori pentru timpul de
încărcare și autonomie:
Timpul de încărcare (h) = Capacitatea bateriei (35,8 kWh) / Puterea de încărcare
(7,2 kW)
Autonomia (300 km) = Capacitatea bateriei (35,8 kWh) / Consumul de energie (12,7
kWh / 100km) * 100
-
Emisii 0
-
Subvențiile acordate pentru autovehiculele electrice
- Taxe mai mici și prime reduse de asigurare
- Locuri dedicate de parcare
- Tehnologie modernă
- Costuri reduse de intretinere
La încărcarea în curent alternativ, deosebim conectoarele Tip 1 (cu precădere mărcile asiatice) și Tip 2. Conectorul Tip 2 este cel folosit ca standard de producătorii europeni. Pentru încărcarea în curent continuu, standardele CHADEMO (asiatic) și CCS (european) sunt cele mai răspândite.
În funcție de instalația existentă acasă și de autovehiculul electric ales, trebuie avuți în vedere următorii parametri: puterea de încărcare a wallbox-ului, puterea de încărcare a autovehiculului, tipul ștecherului, posibilitatea de a instala wallbox-ul la exterior, integrarea în soluțiile Smart Home, posibilitatea de încuiere a wallbox-ului și integrarea în sistemele de decontare și facturare.
În principiu, există două variante de alimentare pentru încărcarea automobilului dumneavoastră electric. Astfel puteți utiliza contractul de furnizare de energie de care dispuneți deja sau vă puteți instala un sistem solar propriu.
Instalația fotovoltaică va produce energie solară pentru dumneavoastră, ceea ce vă va ajuta să economisiți bani. Energia solară suplimentară va merge fie direct la automobilul electric, pentru a încărca bateria sau va ajunge în sistemul casnic de stocare a energiei, pentru a fi utilizată ulterior.
Majoritatea generațiilor actuale de automobile nu prevăd încă utilizarea pentru necesitățile casnice a curentului electric stocat în bateria automobilului. Dar pentru generațiile viitoare, se are în vedere introducerea opțiunii de utilizare bidirecțională a curentului, astfel încât bateria automobilului să poată fi utilizată și pentru alimentarea cu energie electrică dispozitivelor casnice.
Încărcare sigură și mai rapidă, integrarea energiei solare și a acumulatorilor, posibilitatea de decontare, posibilitatea de personalizare, administrarea utilizatorilor și alte funcții inteligente, precum Smart Home, WLAN, etc.
Da. Este foarte simplu, pentru că sistemul de management al sarcinilor inclus comunică și cu softul tuturor producătorilor principali de invertoare.
-
Generarea curentului electric în regie proprie
- Durată mare de viață
- Curent ecologic sustenabil
- Întreținere minimă
- Investiție sigură pentru viitor
- Permite mobilitatea electrică sustenabilă
Pentru a vă putea utiliza fără bătăi de cap automobilul electric sau hibrid, aveți nevoie doar de opțiunea potrivită pentru încărcare. Alături de cablul de încărcare, ce face parte din dotarea standard a multor autovehicule electrice, pentru o soluție sustenabilă, se recomandă, de exemplu, instalarea unui wallbox. Pentru persoanele ce dispun și de acoperișuri și care își doresc independența față de furnizorii de energie, oferim și o instalație solară cu acumulator casnic propriu.
Puterea de încărcare a automobilului electric depinde de așa-numitul on-noard-charger (OBC) al respectivului automobil și se încadrează între 2,7 și 22 kW, în funcție de respectivul automobil.
Volkswagen e-Golf, de exemplu, prezintă următoarele valori pentru timpul de
încărcare și autonomie:
Timpul de încărcare (h) = Capacitatea bateriei (35,8 kWh) / Puterea de încărcare
(7,2 kW)
Autonomia (300 km) = Capacitatea bateriei (35,8 kWh) / Consumul de energie (12,7
kWh / 100km) * 100
-
Emisii 0
- Subvențiile acordate pentru autovehiculele electrice
- Taxe mai mici și prime reduse de asigurare
- Locuri dedicate de parcare
- Tehnologie modernă
- Costuri reduse de operare
Putem diferenția între încărcarea în curent alternativ (AC), ce permite puteri de încărcare de până la 43 kW și încărcarea în curent continuu (DC). Mai mulți producători de automobile planifică puteri mai mari de încărcare în curent continuu, de până la 350 kW.
Da. Comparativ cu automobilele pe benzină sau diesel, pentru automobilele electrice statul oferă reduceri considerabile de taxe. De asemenea, veți reduce costurile de întreținere cu până la 30% și costurile cu alimentarea cu până la 60%.
Folosind propria instalație solară fotovoltaică, puteți economisi până la 50% din costurile cu energia electrică.